българска асоциация на помощник фармацевтите
БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ НА
ПОМОЩНИК-ФАРМАЦЕВТИТЕ
вход за членове на БАПФ  
 

" Честит Еньовден,колеги! Нека магията на този ден даде здраве и успех на Вас й на делата Ви!".


Ние, Европейската асоциация на фармацевтичните техници, признаваме, че пандемията COVID-19 представлява основен риск за здравето на националното население по целия свят и това е човешка трагедия.


2020-04-14 09:59:33

НОВИНИ АПРИЛ 2020 Г.
Ние, Европейската асоциация на фармацевтичните техници, признаваме, че пандемията COVID-19
представлява основен риск за здравето на националното население по целия свят и това е
човешка трагедия. Това са трудни и безпрецедентни времена, а аптечните екипи са начело на
кризата, излизайки над и отвъд, за да гарантират, че пациентите получават лекарствата си.
Съветът на EAPT от все сърце би искал да благодари на фармацевтите в цяла Европа и на целия
свят за техния труд и професионализъм, проявени при посрещане на настоящите изисквания при
изключително напрегнати условия. Изключително сме благодарни на всички, които работят дълги
часове и работят по различен начин при трудни обстоятелства, както в общинските, така и в
болничните аптеки, или на първа линия, или зад кулисите.
Надяваме се, че всички сте в безопасност и здрави и ви благодарим за постоянния ви ангажимент
да предоставяте аптечни услуги и да поставяте пациентите на първо място по това време на
международна нужда.
Моля, бъдете в безопасност и знайте, че сме заедно в това.
Най-искрени най-добри пожелания
Съвет на EAPT

 

О Т В О Р Е Н О П И С М О


2020-04-11 20:24:27

О Т В О Р Е Н О  П И С М О  А.Стоименова 

БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ НА ПОМОЩНИК–ФАРМАЦЕВТИТЕ
BULGARIAN ASSOCIATION OF ASSISTANT PHARMACISTS
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Съсловна организация, вписана в Агенция по вписвания с код по Булстат: 177376895,
адрес на управление: гр. София, ул. „Тулча” № 42, имейл: baap@abv.bg
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
изх.№ 88/10.04.2020 г.
О Т В О Р Е Н О П И С М О


От публикации в пресата и медийни репортажи разбрахме, че на 10.04.т.г. Софийската районна прокуратура е повдигнала обвинение по чл.326, ал.1 от Наказателния Кодекс срещу проф. Асена Стоименова –председател на УС на БАПФ, във връзка с нейни интервюта за Българското национално радио и Българската национална телевизия по повод лекарствоснабдяването в страната в условията на пандемията от COVID-19.
В тази връзка изразяваме становище, че проф. Стоименова е утвърден специалист с дългогодишен опит в бранша, включително в държавната администрация, поради което не приемаме тезата, че нейни изказвания и препоръки, касаещи въпроси за: презапасяването с лекарствени продукти, необходимостта от рецепта при отпускане на лекарства по лекарско предписание, необходимостта от гъвкавост на законодателството и вероятност от недостиг на определени лекарства, могат да бъдат отъждествени с престъпление.
Считаме, че предоставянето на такава информация към населението в ситуация на извънредно положение е продиктувано от грижа за справяне със сложната обстановка и в никакъв случай не цели и не може да предизвика хаос.
Българската асоциация на помощник-фармацевтите изразява подкрепата си към проф. Стоименова и към всички магистър-фармацевти и помощник-фармацевти, които като екип от професионалисти в аптеките - болнични и открити, се справят достойно с професионалните си задължения в настоящата кризисна ситуация, независимо от напрежението и умората, които тя носи.
Вярваме в правосъдието на РБългария и в бързото изясняване на случая в посока отпадане на обвинението.
от УС на БАПФ

 

Поради сложната ситуация, създала се с пандемията от коронавурис, на заседание на управителния съвет на съсловната ни организация, взехме трудно решение да отложим Първата конференция на Бълграската асоциация на помошник фармацевтите: "Съсловната организа


2020-04-11 20:20:55

 
 
УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

Поради сложната ситуация, създала се с пандемията от коронавурис, на общо събрание на съсловната ни организация, взехме трудно решение да отложим Първата конференция на Бълграската асоциация на помошник фармацевтите: "Съсловната организация - гарант за качествена фармацевтична грижа" за 2021 година.

Тежката ситуация с развилата се пандемия е причината да вземем това нелеко за нас решение. За нас е изключително важно доброто здраве на нашите гости, партньори и членове. Поради което, ще отпразнуваме нашия съсловен празник при същите условия на 05-06 юни 2021 г., Парк хотел Москва, гр.София.

Надяваме се следващата година, в една по-благоприятната обстановка всички заедно и в добро здраве, да отпразнуваме нашия празник!

 
С уважение,
Лиляна Петрова
Председател на УС на БАПФ

 
Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нас на телефон: 02/ 494 94 84; 494 94 89; 0889 94 94 95 или на email: baap@newevent.bg
Организационен партньор
Ню Ивент ЕООД
ул. Кузман Шапкарев № 1, етаж 4
02/494 94 84; 494 94 89
office@newevent.bg

www.newevent.bg

 

 

Българската организация за верификация на лекарствата дарява на фармацевтите на първа линия защитни маски на стойност 26 500 лева


2020-04-09 22:33:11

Защитни маски на стойност 26 500 лв. дарява Българската организация за верификация на лекарствата (БОВЛ) на Българския фармацевтичен съюз. Това решение беше взето на извънредно заседание на Управителния съвет на Сдружение БОВЛ.

 

„Изразяваме пълната си подкрепа към усилията на магистър-фармацевтите и помощник-фармацевтите, които също са на първа линия на здравната система в борбата с разпространението на инфекцията COVID-19 заедно с лекарите и медицинските професионалисти. В условията на епидемична обстановка тяхната работа е още по-натоварена и отговорна и ние сме съпричастни с усилията им за овладяване на кризата“, се казва в решението за дарението на БОВЛ.

 

В израз на своята подкрепа и сътрудничество УС на БОВЛ одобри дарение към Българския фармацевтичен съюз на 10 000 маски за многократна употреба с високо ниво на защита по Европейския стандарт FFP3.

 

Дарението се реализира с подкрепата на всички членове на Сдружението: Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България, Българската генерична фармацевтична асоциация, Българската асоциация за развитие на паралелната търговия с лекарства, Българската асоциация на търговците на едро с лекарства и Българския фармацевтичен съюз.

 

В усложнената обстановка на пандемия от COVID-19 в световен мащаб е налице ръст на киберпрестъпността и разпространението на фалшиви лекарства. Само за седмица по данни на Европейската комисия и Европол по света са иззети над 4,4 милиона опаковки нерегламентирани лекарствени продукти и от интернет са премахнати 2 500 линка, включително за нелегални онлайн продажби на лекарства, дезинфектанти и др. Гаранция срещу този сериозен риск дава Европейската система за верификация на лекарствата, в която от февруари 2019 г. са включени всички държави-членки на ЕС . България е една от първите европейски страни, в които заработи Националната система за верификация на лекарствата. Тя функционира успешно вече втора година с активното участие на фармацевтите, които са професионално ангажирани и в борбата срещу разпространението на фалшиви лекарства.

 

БОВЛ продължава активното си сътрудничество с Министерството на здравеопазването, Изпълнителната агенция по лекарствата, фармацевтите и останалите участници в системата на лекарствоснабдяването за осигуряване достъп на българските пациенти до лекарствени продукти с гарантиран произход.

 

По-рано тази седмица БОВЛ предостави дарения в натура на Министерството на здравеопазването на стойност 106 500 лв. Сдружението изразява благодарност към доставчиците на всички дарения, които предоставиха преференциални и съдарителски цени, както и кратки срокове на доставка за тези дефицитни продукти.

 

 

 

До Председателите на РК


2020-03-21 23:07:27

 


първ стр. предишна стр. следваща стр. последна стр.


Защитен с авторско право © БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ НА ПОМОЩНИК-ФАРМАЦЕВТИТЕ - Всички права запазени.